-25.62%

Agfaphoto AF5080MS 8" digitale fotolijst met 3 verwisselbare lijsten

SKU
AF5080MS
  • Hoge resolutie voor een scherp en gedetailleerd beeld.
  • Klok, alarm en kalenderfunctie.
  • Winnaar Stiftung Warentest (Duitse Consumentenbond) dec 2008.

Laat u niet afschrikken door de hogere prijs van deze Agfaphoto AF5080MS ten opzichte van de vele goedkopere 18 cm (7 inch) digitale fotolijsten. Deze Agfa heeft namelijk twee grote pluspunten, die de meerprijs meer dan rechtvaardigen!

Allereerst heeft deze Agfaphoto AF5080MS een hoge resolutie van 800 x 600 pixels, wat betekent dat dit LCD scherm een bijna 4 keer zo scherper en gedetailleerder beeld geeft als de meeste 18 cm digitale fotolijsten. Een tweede pluspunt is de beeldschermverhouding 4:3. Dit is het formaat waarin de meeste digitale camera's de foto's opslaan, en u heeft dan ook geen kwaliteitsverlies omdat u uw foto's moet ombuigen (iets wat de goedkopere 18cm modellen wel vaak last van hebben).

Het bedrijf Sagem heeft onder licentie van Agfa-Gevaert enkele aardige producten op de markt gebracht. Naast de Agfaphoto AF5075 welke door de Consumentenbond in november 2008 als Beste Koop! werd aangemerkt, is deze Agfaphoto AF5080MS in december 2008 als winnaar uit de test gekomen bij de Stiftung Warentest (Duitse Consumentenbond).

Deze digitale fotolijst heeft een LCD scherm met een beelddiagonaal van ruim 20 centimeter (8 inch). Er worden 3 verwisselbare lijsten meegeleverd, zodat u kunt kiezen tussen een houtkleurige, een geborsteld aluminium of een zwarte omlijsting. De geheugenkaart-gleuf ondersteunt naast de meest gangbare geheugenkaarten SD (Secure Digital) en MMC (Multimedia Memory Card) en Memory Sticks, ook de meer recentere xD geheugenkaarten.

Deze Agfaphoto AF5080MS speelt foto's automatisch af zodra een geheugenkaart wordt ingevoerd. Het afspelen van foto's zoals in een diashow, kan worden ingesteld. Zo kunt u ervoor kiezen om om de 5 seconden een nieuwe foto te laten vertonen. De foto-intervallen waaruit gekozen kan worden zijn: 5, 10, 30 en 60 seconden. Wilt u langere tijd van een foto genieten, dan kan dat ook, door eenvoudig weg op de pauze knop te drukken en zo de diashow te stoppen.

Hoofdtaak van een digitale fotolijst is om foto's af te beelden. Toch biedt deze Agfaphoto AF5080MS ook nog een paar extra functies als een klok, wekker en een kalender. Helaas heeft de Agfa - net als alle andere digitale fotolijsten in deze klasse - geen interne batterij, waardoor alle klok-, wekker-, en kalenderinstellingen verloren gaan zodra u het fotolijstje uitschakelt.

De Agfaphoto AF5080MS heeft een gebruiksvriendelijke bediening; Er zijn slechts een paar knoppen voor gemakkelijke controle van de noodzakelijke functies. Zodra u een van de 6 knoppen aan de achterkant aanraakt, verschijnen er op het beeldscherm 6 icoontjes ter hoogte van de 6 knoppen aan de achterkant. Wilt u een functie uitvoeren, druk dan op de knop achter het betreffende icoontje. Het grote voordeel hiervan is dat u de fotolijst niet hoeft om te draaien om te zien welke knop u moet indrukken, en ook hoeft u niet door een ingewikkeld beeldscherm-menu te navigeren. Maar meestal zult u het zich gemakkelijk maken en gebruik maken van de bijgeleverde afstandsbediening.

Wat de (Nederlandstalige) handleiding niet vermeld, is dat er een kleine USB kabel wordt meegeleverd. Deze USB kabel is eigenlijk een adapter voor als u een USB-geheugenstick wilt aansluiten. De USB aansluiting op deze fotolijst zit namelijk aan de onderkant, waardoor een gewone USB-geheugenstick zal uitsteken en de fotolijst niet goed neergezet kan worden. Deze vergissing in het ontwerp wordt dus verholpen door de meegeleverde adapter, waarmee u toch een USB-geheugenstick zonder problemen kunt aansluiten. Kortom, het nadeel dat vrijwel alle digitale fotolijsten in deze klasse hebben, namelijk het (aan de zijkant) uitsteken van de USB-geheugenstick, wordt voor deze Agfaphoto AF5080MS fotolijst door de meegeleverde adapter verholpen.

Meer informatie
Afmetingen 24 x 3,6 x 20 cm (breedte x diepte x hoogte)
Bluetooth verbinding Nee
Fabrieksgarantie 1 jaar
Gewicht 800 gram
HDMI aansluiting Nee
Helderheid 350 cd/m2
Intern geheugen 128 MB
Kalender Ja
Klok Ja
Levertijd onbekend
Muziek afspelen Ja
Resolutie 800 x 600 pixels
USB aansluiting Ja
Verwisselbare lijsten Ja
Video afspelen Ja
Wekker Ja
WiFi verbinding Nee
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Agfaphoto AF5080MS 8" digitale fotolijst met 3 verwisselbare lijsten
Uw waardering